TRABZON / ÇARŞIBAŞI - Yavuzköy Fatih İlkokulu

Mrt

Sözleri Mehmet Akif Ersoy´un bestesi Osman Zeki Üngör´ündür. 12 Mart 1921´de TBMM tarafından Türkiye Cumhuriyeti´nin, Milli Marşı olarak kabul edildi.

İstiklal Harbi´nin en heyecanlı günlerinde toplumu biraraya getirici ve ortak duygularını canlandırıcı bir milli marş gereksinimini gidermek amacıyla Maarif Vekaleti, 1921´de bir güfte yarışması düzenledi. Bu yarışmaya 724 şiir katıldı. Kazanan güfteye para ödülü konduğu için önce yarışmaya katılmak istemeyen Mehmet Akif, Maarif Vekili Hamdullah Suphi´nin ısrarı üzerine Kahraman Ordumuza adadığı şiirini yarışmaya soktu. TBMM´nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda Mehmet Akif´in şiiri milli marş olarak kabul edildi.

Şiirin bestelenmesi için açılan ikinci yarışmaya 24 besteci katıldı. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat Çağatay´ın bestesini kabul etti. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Zeki Üngör´ün 1922´de hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe kondu.

Marşın armonilemesini Edgar Manas, bando düzenlemesini İhsan Servet Künçer yaptı. Şiir 9 dörtlük ve 1 beşlikten oluşur. İlk iki dörtlük İstiklal Marşı´nın güftesi olarak söylenir.

Mrt

Şbt

Öğrencilerimiz 28/02/2017 Salı günü Yavuz Mahallesi Merkez Sağlık Ocağında sağlık kontrolünden geçtiler.

Şbt

Ock

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ağız ve Diş Sağlığı Bilimsel Danışma Komisyonu nun tavsiyeleri doğrultusunda 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine florür vernik(dişlere) uygulaması yapıldı.

Florürlü vernik yani cilalar, ilk olarak florürün diş yüzeyine daha uzun süre temasını sağlamak üzere geliştirilmiş ürünlerdir. Ancak bu süreçte florür verniğin tükürükle de etkileşime geçerek mine üzerinde CaF2 tabakası oluşturduğu ve yavaş salınan depo florür görevi gören bu tabakadan, plak pH’sı düştüğünde florür iyonu salındığı tespit edilmiştir. Aynı zamanda yüksek miktarda florür içeren vernikler erken teşhis edilen beyaz lezyonlarda demineralizasyonu azaltarak, remineralizasyonu desteklemektedir. Düşük-orta ve yüksek çürük risk grubu çocuklarda önerilmektedir.

Ara

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte bu özel haftamızı kutladık. Çocuklarımızın; Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını en iyi şekilde değerlendirmesi, bilinçlenmesi için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Öğrencilerimizin gayretli katılımıyla bu özel günümüzü en iyi şekilde kutlamaya çalıştık. Tüm velilerimize bize sundukları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz.