Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

27.12.2012 2147

Fatih İlkokulu/Ortaokulu yapılmadan önce Yavuzköy'ünde, Yavuz Merkez İlkokulu ile Yeşiltepe İlkokulu, ilkokul seviyesinde eğitim-öğretim vermekteydi.

Köyün konumu itibariyle dağınık ve sarp arazi üzerinde yer aldığından bu okullara uzak mesafede bulunan Fatih Mahallesi'nin öğrencileri özellikle kış şartlarının ağır olduğu zamanlarda okula gitmekte zorluk çekmekteydiler. Eğitim bakımından mahallenin geri kalmışlığı, mahalle sakinlerini de rahatsız ediyordu. 1985 yılında sıkıntıyı ortadan kaldırmak için mahalle sakinleri birlik kurarak okulun yapımına başlanması için önce Mehmet ÖZKAN'dan hibe yoluyla arazi almışlardır. Arazi 2633 metrekare olup doğusunda Kovanlı Köyü, batısında Mehmet ÖZKAN'ın arazisi, kuzeyinde yayla yolu ve güneyinde mahalle yolu ile çevrilidir. İlgili teknik elemanlarca uygun görülen arzide inşaat yapımına aynı yıl başlanmış ve Fatih Mahallesi (Avaklı) sakinleriyle beraber büyük bir özveriyle inşaat tamamlanarak 1989-1990 eğitim-öğretim yılında okul hizmete açılmıştır. 1996 - 1997 yılları arasında okul binasına bir kat daha atılarak 8 yıllık eğitime hizmet vermeye başlamıştır.

Okulumuzun bulunduğu mahallenin ismi Fatih Sultan Mehmet'ten gelmektedir. Bundan dolayı okulumuzun ismi de mahallenin ismini alarak Yavuzköy Fatih İlkokulu/Ortaokulu olmuştur.